ربات جراحی «ابوعلی‌سیناا» رونمایی شد

ربات جراحی «ابوعلی‌سیناا» رونمایی شد
ربات پیشرفته جراحی از راه دور سینا، با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در نمایشگاه فناوری و نوآوری رونمایی شد.

 

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه صنعتی شریف، ربات جراحی سینا که به نام ابوعلی سینا نام‌گذاری شده و با ربات داوینچی آمریکایی برابری می کند، با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری، مدیرکل تجاری‌سازی فناوری و نوآوری معاونت علمی، رئیس مرکز همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.


دکتر فرزام فرهمند، مدیر طرح ربات جراحی سینا و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک در جمع خبرنگاران گفت: ربات جراحی سینا دارای یک کنسول جراحی است که جراح در پشت آن قرار می گیرد و با استفاده از دو بازوی رباتیک قادر به کنترل و هدایت جراحی است.


وی ادامه داد: جراح در کنار این ابزارها می تواند با استفاده از یک مانیتور تصویر وی را مشاهده و از طریق یک پدال نمای جراحی را کنترل کند.


مدیر طرح ربات جراحی سینا همچنین افزود: نیروهایی که به ابزار جراحی وارد و به بدن بیمار منتقل می‌شوند با استفاده از ربات های کوچک این دستگاه قابل اندازه‌گیری هستند و در نهایت جراحی با دقت و کیفیت بالاتری انجام می شود.


دکتر فرهمند تصریح کرد: با استفاده از ربات جراحی سینا میزان آسیب به بافت های سالم به هنگام جراحی به حداقل می رسد. از این رو بیمار آسیب کمتری خواهد دید.


وی خاطرنشان کرد: همچنین اگر عمل جراحی با استفاده از این دستگاه انجام گیرد، دوره نقاهت بیمار و خون‌ریزی به هنگام جراحی کاهش پیدا می کند.


مدیر طرح ربات جراحی سینا با بیان اینکه تاکنون دو تست حیوانی بر روی دو گوسفند انجام گرفته است، گفت: این دستگاه تا مرحله تست های حیوانی پیش رفته و اکنون در حال اخذ مجوزهای لازم است تا وارد تست‌های انسانی شود.


این استاد دانشگاه شریف اظهار داشت: برای ورود به جراحی‌های بالینی ابتدا باید بر روی جسد انسان و بعد بر روی انسان زنده مورد تست قرار گیرد تا بتوانیم آن را بعد از انجام این تست ها به بیمارستان ها ارائه کنیم.


وی افزود: ربات جراحی سینا بیشتر برای اعمال جراحی ناحیه شکمی مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از متداول‌ترین زمینه استفاده از آن جراحی پروستات است.


به گفته مدیر طرح ربات جراحی سینا، ما تنها کشوری هستیم که بعد از آمریکا توانسته ایم به این فناوری دست یابیم.


گفتنی‌ست، ساخت ربات جراحی سینا با همکاری  دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته است.

 

 

 

۲۳ خرداد ۱۳۹۴ ۱۳:۳۳
روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه صنعتی شریف |
تعداد بازدید : ۱,۹۵۹
کد خبر : ۳۴۸

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید